Mai multe ambulanțe care nu puteau ajunge la pacienţi au fost tractate de salvatori

Salvatorii au intervenit ieri, pentru a debloca mai multe ambulanțe care au derapat de pe traseu. Potrivit datelor IGSU, cele mai importante intervenții ale pompierilor la tractarea și acordarea ajutorului ambulanțelor au avut loc în localități din raioanele Fălești, Anenii Noi, Ialoveni, dar și Orhei.

În satul Ciolacul Vechi, raionul Fălești, ambulanța nu putea ajunge la pacient, din cauza uni porțiuni de drum cu gheață. Salvatorii au reușit să ajute mijlocul de transport pentru ca medicii să poată ajunge la pacient.

O altă intervenție a angajaților IGSU a avut loc în localitatea Roșcani, raionul Anenii Noi, unde din cauza unei pante dificile, o ambulanță nu putea ajunge la chemare.

Tot de asistența salvatorilor a fost nevoie și în localitatea Răzeni, Ialoveni, dar și în satul Budăi, Orhei, pentru ca echipajele medicale să poată ajunge la destinație.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în șase situații de deblocare și tractare a mijloacelor de transport derapate de pe traseu.

Pentru prevenirea și lichidarea situațiilor de risc au fost antrenați 128 de salvatori și pompieri cu 32 autospeciale de intervenție.

  • 30 ianuarie 2019
  • noutati.md