Video // Șofer beat și fără permis, reținut de poliție. A încercat să fugă, dar a intrat cu BMW-ul într-un pilon

Un șofer beat și fără permis de conducere a fost reținut de ofițerii INP. Incidentul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 4 februarie, în orașul Orhei.

Inspectorii de patrulare din orașul Orhei, au observat că automobilul de model BMW se deplasa haotic și cu viteză excesivă pe o stradă din oraș. Șoferul a ingnorat somația polițiștilor de oprire și a continuat deplasarea cu viteză, îndreptându-se pe o stradă cu sens opus. Agenții de patrulare au au început să urmărească șoferul, iar acesta a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un pilon electric.

În mașină se afla șoferul, un tânăr de 26 de ani și un pasager de 28 de ani. Conducătorul auto le-a spus polițiștilor că nu deține permis de conducere și a refuzat să treacă testul de alcoolemie.

Mai mult, șoferul buclucaș a încercat să fugă, fiind într-un final încătușat. Pe numele lui a fost pornit un dosar penal. Anul trecut, tînărul de 26 de ani a mai fost documentat de două ori pentru faptul că nu este deținător a unui permis de conducere și pentru crearea unui accident rutier cu părăsirea locului.

Beat la volan și fără permis de conducere a încercat să fugă de ofițerii #INPÎn după-amiaza zilei de 4 februarie curent, inspectorii de patrulare fiind implicați la asigurarea securității circulației rutiere, în orașul Orhei, au observat un automobil de model BMW care se deplasa haotic și cu viteză excesivă pe o stradă din oraș. La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul a ingnorat intenționat somația, a efectuat o manevră și a continuat deplasarea cu viteză, îndreptându-se pe o stradă cu sens opus. Agenții de patrulare văzând situația creată, că șoferul punea în pericol participanții la trafic, au început să-l urmărească pentru a fi oprit. Însă acesta a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un pilon electric. În mașină se afla șoferul, un tânăr de 26 de ani și un pasager de 28 de ani. La solicitarea inspectorilor de a prezenta actele necesare, șoferul a comunicat că nu are asupra sa careva acte și nici nu este posesor de permis de conducere. În timpul discuției inspectorii de patrulare au simțit un miros puternic de alcool din partea șoferului, solicitând de a fi supus testului DRAGER, acesta s-a refuzat, a devenit agresiv împotriva agenților de patrulare și a încercat să fugă. Însă ofițerul de patrulare a reacționat prompt pentru a-l reține, iar pasagerul a încercat să-și salveze amicul. Astfel, au intervenit și alți cetățeni care au ajutat inspectorul de a-i aplica șoferului cătușele. Ulterior, a fost chemată grupa operativă, iar conducătorul auto a fost escortat la Inspectoratul de poliție Orhei pentru documentarea cazului. Șoferul este documentat penal pentru refuzul de a trece testul alcoolscopic de a stabili gradul de ebrietate și contravențional pentru conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.Menționăm că șoferul respectiv în anul 2018 a fost documentat de două ori pentru faptul că nu este deținător a unui permis de conducere și pentru crearea unui accident rutier cu părăsirea locului.

Gepostet von Inspectoratul Național de Patrulare al IGP am Dienstag, 5. Februar 2019

Tags:

  • 5 februarie 2019
  • noutati.md