• leul romanesc4.1964
  • hrivna ucraineana0.6355
  • rubla ruseasca0.2667
  • euro19.5491
  • dolari americani16.6822
  • lira sterlina22.0907

Banca Mondială acordă Republicii Moldova 20 de mln dolari SUA pentru modernizarea serviciilor guvernamentale

23 august 2017 8:37
autor: noutati.md

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat astăzi o finanţare de 20 de milioane de dolari SUA pentru proiectul Modernizarea serviciilor guvernamentale din Republica Moldova.

Astfel, agenţiile guvernamentale şi ministerele de resort vor beneficia de asistenţă tehnică pentru reingineria şi digitizarea serviciilor, precum şi pentru conformitatea capacităţilor instituţionale.

„Proiectul Modernizarea serviciilor guvernamentale va îmbunătăţi calitatea şi accesul la serviciile publice. Credem că acest proiect va soluţiona, de asemenea, problemele de guvernanţă şi va contribui la creşterea nivelului de încredere al populaţiei în instituţiile publice”, afirmă Anna Akhalkatsi, directorul Băncii Mondiale pentru Moldova.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste 1 miliard de dolari SUA au fost alocaţi pentru aproximativ 60 de operaţiuni în ţară.

În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include nouă proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 358,5 milioane de dolari SUA. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare şi dezvoltarea afacerilor, administrarea fiscală, educaţia, drumurile, asistenţa medicală, agricultura, adaptarea la schimbările climatice şi altele.

Tags: