• leul romanesc4.1964
  • hrivna ucraineana0.6355
  • rubla ruseasca0.2667
  • euro19.5491
  • dolari americani16.6822
  • lira sterlina22.0907

4 ȘMECHERII PENTRU UN BRONZ SĂNĂTOS

3 iulie 2017 8:56
autor: noutati.md

Bronzul este un accesoriu la modă pe timpul verii și nu doar. Pe cât de mult îți place să lenevești la soare, trebuie să fii conștientă de faptul că razele solare pot fi cel mai mare dușman al pielii. Așa că dacă visezi la un bronz sănătos, trebuie să ai în vedere următoarele sfaturi:

Respectă intervalul orar potrivit

Nu te încăpățina să obții un bronz perfect din prima zi de plajă, pentru că riști să-ți arzi pielea. Un bronz perfect, înseamnă un bronz obținut treptat. Un bronz ”calitativ” îl poți obține în orele dimineții și după prânz. Nu uita că între orele 12.00-16.00 soarele este dăunător.

Alege crema potrivită

În primele zile de plajă, pielea se poate înroși dacă nu este îngrijită corespunzător. Începe de la o cremă cu factor de protecție ridicat (SPF 50), iar pe măsură ce pielea ta se va închide la culoare, poți opta pentru protecție mai joasă (SPF 30). Aplicarea cremei sau spray-ului se face dimineața, înainte de plajă, urmând a fi repetată la interval de 2 ore.

Stai corect la soare

Știm bine ca soarele ”plimbă pe cer” pe parcursul zilei, așa că dacă îți dorești un bronz uniform, trebuie să-ți iai o poziție corectă pe plajă. Poziționează-ți pătura sau șezlongul în așa mod, ca corpul tău să fie paralel cu razele solare. O dată la oră mutați-vă poziția în funcție de cum bat razele soarelui. Nu este rău sa îți schimbi poziția la fiecare 20-30 de minute, să te plimbi ori sa joci volei.

Hidratează corpul și pielea

Atât înainte,  în timpul cât și după plajă ai nevoie de hidratare. Cu cât este pielea mai uscată, cu atât ai mai multe șanse să te ardă soarele mai tare.Poți să ai un corp hidratat prin intermediul alimentelor pe care le consumi. Alege-le pe cele care au un aport mare de apă: castravete, pepene, căpșuni, ananas, ardei. Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi. După plajă,  folosește o cremă calmantă.

 

Tags: