Deputatul Sergiu Sîrbu a scăpat de dosarul penal. Argumentul Procuraturii Anticorupție

Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu, a scăpat de dosarul penal în care era bănuit de acte de corupție. Procuratura Generală anunță că legislatorul a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul a fost clasat.

Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii.

Cauză penală a fost declanșată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunț depus de către un alt deputat, care reclama o pretinsă tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formațiunea din care face parte.

Decizia Procuraturii de a clasa dosarul poate fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și ulterior, în instanța de judecată.

Anterior, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat la „Politica” de la TV8 că el a semnat denunțul la Procuratură pe numele deputatului Sergiu Sîrbu, pentru o tentativă de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM. Voronin afirma că suma ar fi ajuns la 300 de mii de euro, iar fosta deputată căreia i s-ar fi promis acești bani ar fi Elena Bodnarenco.

Sergiu Sîrbu declara anterior că are două dosare penale pe numele său.

  • 12 mai 2020
  • noutati.md