Astăzi este ”Lunea Tristă”. Cum a apărut „cea mai deprimantă zi” din acest an

Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2019 cade pe 21 ianuarie, este considerată a fi „Blue Monday” sau Lunea tristă. La această concluzie a ajuns un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.

Teoria despre „Blue Monday” (Lunea tristă, n.r.) a apărut în 2005. Psihologul britanic Cliff Arnall este cel ce a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului, potrivit descopera.ro.

Printre aspectele luate în considerare de către psiholog se numără: condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni. Astfel, Cliff Arnall a stabilit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi, având în vedere că, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Teoria însă a fost cauza unor dispute, întrucât acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism.

Tags:

  • 20 ianuarie 2019
  • noutati.md