Interpreții care vor evolua la selecţia naţională Eurovision 2019

26 de participanţi vor evolua în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019. Membrii Comitetului de organizare a show-ului naţional au verificat dosarele depuse de participanţi.

Astfel, din cei 28 de interpreţi, care şi-au exprimat intenţia de a concura pentru un bilet în Tel Aviv, 26 au fost admişi la etapa audiţiilor live. Printre participanți se regăsesc nume sonore din domeniul muzicii de acasă, dar și tineri interpreți dornici să cucerească publicul, transmite Unica.md

Irina Tarasiuc și formația ,,Lume”, Iurie Sadovnic și formația ,,Legenda”, Diana Brescan, Ala Zasmenco, Aurel Chirtoacă sunt doar câteva nume din lista participanților pentru Eurovision 2019.


Audițiile LIVE ale pieselor înscrise în selecția națională a concursului „Eurovision 2019 se vor desfășura în data de 2 februarie, ora 12:00, în studioul 2 al Moldova 1. Atunci, un juriu format din profesioniști din domeniu va evalua prestația vocală a concurenților. Audițiile LIVE vor fi transmise on-line pe TRM.MD.

La această etapă nu este impusă vestimentația scenică sau elementele de show, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestația vocală, dar și interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare. Interpreților le vor fi alocate note de la 0 la 12.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obținut locul al 10-lea. Prestația trupei a fost apreciată și de comitetul de organizare a concursului, care le-a oferit premiul „The buzz award”, pentru cea mai bună prezentare scenică.

Cea de-a 64-a ediție a concursului va avea loc în Israel și va fi compusă din două semifinale, organizate pe 14 și 16 mai, și finala care va avea loc în data de 18 mai 2019. Competiția muzicală, tradițional, va fi transmisă, în direct, de Moldova 1, Radio Moldova și on-line pe www.trm.md.

Tags:

  • 21 ianuarie 2019
  • noutati.md