Basarabeanca Daniela Șerban, candidat la alegerile europarlamentare

Basarabeanca Daniela Șerban urmează să candideze la alegerile europarlamentare din mai 2019. Aceasta se regăsește în lista partidului fostului premier de la București Dacian Cioloș, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), scrie presa de peste Prut.

Candidații au fost aleși de către membrii PLUS, iar, ulterior, au trecut printr-o comisie de selecție, care a evaluat competența lor. În cea de-a treia etapă, pretendenții la un fotoliu de europarlamentar au fost analizați prin prisma principiilor de integritate și implicare organizațională. Într-un final, Consiliul Național a validat lista finală a candidaților, iar basarabeanca s-a ales cu poziția 22 din cele 43 aprobate.

Daniela Șerban a reușit să se remarce în domeniul financiar de peste Prut. De la Bursa de Valori București, a reușit să ajungă în echipa McGuireWoods, cea mai mare companie de afaceri publice din România.

Reînnoirea Parlamentului European are loc la fiecare cinci ani. Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE, scrie Agerpres.

Tags:

  • 28 ianuarie 2019
  • noutati.md