Un angajat din cadrul Policlinicii Oncologice infectat cu COVID-19. Administrația ar fi refuzat să testeze personalul

UPDATE// Purtătorul de cuvând al Institutului Oncologic a confirmat faptul că o asistentă medicală din cadrul Policlinii Oncologice a fost testată pozitiv cu Covid-19.

”Confirm faptul că a fost confirmat cazul de covid-19, în privința unei asistente medicale din cabinetul medicului oncolog-mamolog. După sărbătorile pascale, angajata nu a venit la serviciu și am fost informați că și fratele ei a fost testat pozitiv. ”, a declarat Rodica Tomșenco.

Tomșenco a specificat că persoanele care ar fi avut constact cu angajata infectată au fost testate, nu a știut însă despre câte persoane este vorba. Mai mult, purtătotul de cuvânt al instituției nu am putut oferi informații dacă au fost nu refuzați unii angajați de a fi supuși testării.

Știrea inițială!

Un angajat medical din cadrul Centrului Consultativ Diagnostic al Institutului Oncologic a fost confirmată cu COVID-19. Surse care au solicitat păstrarea anonimatului au declarat că este vorba de o asistentă medicală.

Potrivit sursei cititate, asistanta medicală a fost diagnosticată sâmbătă, 25 aprilie, după ce mai multe zile avea temperatură înaltă. În urma confirmării cu Covid-19, administrația a luat decizia de a plasa în carantină alte două persoane cu care asistenta medicală ar fi intrat în contact.

Noi am solicitat să fim supuși și noi testului, însă au fost refuzați, invocându-se faptul că nu am fi avut contat direct cu angajata infectată. Acest lucru, însă nu este adevărat. Avem cu toții familii și copii, nu putem risca așa, a declarat sursa noastră.

Contactată telefonic purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății ne-a redirecționat către purtătotul de cuvânt al Institutului Ongologic. Ultima a refuzat să confirme informația, solicitându-ne să apelăm în anticameră.

Așa și nu am obținut legătura cu directorul instituției, fiind rugați să revenim mai târziu.

  • 30 aprilie 2020
  • noutati.md