Drumuri spălate și curți și grădini înnămolite, în mai multe localități din țară ca urmare a ploilor abundente de sâmbătă

În urma ploilor torențiale înregistrate ieri, 20 iunie, pe teritoriul Republicii Moldova, în mai multe localități din țară au fost înregistrate prejudicii. Astfel, în câteva localități au fost deteriorate porțiuni de drum, în unele localități apa a intrat în curțile și grădinile localnicilor, iar într-o localitate din cauza ploilor exista riscul să cedeze digul de protecție a unui iaz.

Potrivit datelor preliminare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cauza precipitațiilor abundente în localitatea Gotești raionul Cantemir au fost deteriorate mai multe porțiuni de drum local din petriș, iar apa a ajuns în mai multe beciuri din gospodăriile oamenilor. La fața locului au intervenit salvatorii pentru lucrări de pompare.

Ploaia a distrus aproximativ 3 km de drum local și în localitatea Cobani, raionul Glodeni, iar în localitatea Filipeni, raionul Leova precipitațiile au înnămolit mai multe grădini fiind necesară intervenția echipelor IGSU pentru pomparea apei din patru gospodării.

La Tocuz, raionul Căușeni, ploile au dus la scurgeri intensive a apei în pantă în urma căreia într-un iaz de la periferia localității a fost spălat pământul de lângă canalul de evacuare a apei. În urma intervenției echipelor de salvatori în comun cu autoritățile a fost posibilă prevenirea deteriorării digului de protecție.

La fața locului, în toate regiunile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale locale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

  • 21 iunie 2020
  • noutati.md