Pentru ce ar fi primit funcție în Guvern fiica deputatului Oleinic? Bănuiala unui deputat PAS și detaliile oferite de un alt participant la concurs

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco se întreabă într-o postare pe pagina sa de Facebook dacă numirea de Guvern a fiicei deputatului independent, Alexandru Oleinic, Elena Oleinic Slivinschi, în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții este în semn de răsplată pentru respectivul deputat, care susține toate proiectele coaliției PD – PSRM.

„În afară de numirea fiicei deputatului Alexandru Oleinic în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții (e vreo legătură oare cu faptul că acesta votează împreună cu coaliția PSRM-PD toate proiectele necesare?)”, scrie deputatul pe Facebook.

Sub aceiași postare, Alex Trubca scrie că deși a participat și dânsul la concurs, încă nu a fost înștiințat despre rezultatele acestuia. Mai mult, bărbatul scrie că la concursul din luna decembrie, Oleinic nu a trecut nici de proba CV.

Menționăm că fiica deputatului independent, Alexandru Oleinic, Elena Oleinic Slivinschi, a fost numită astăzi de Guvern, în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții. Anterior ea a deținut funcția de consilier în Cabinetul directorului general al instituției respective.

Anterior, ea a activat și în calitate de consilier în cabinetul ex-ministrului Afacerilor Externe, Natalia Gherman.

De precizat că Elena Oleinic Slivinschi a participat la concursul pentru ocuparea funcției de vicedirector al Agenției de Investiții încă în anul 2019.

sursa: safenews.md

  • 9 iulie 2020
  • noutati.md