Doc //Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până pe 15 iulie. Ce restricții rămân în vigoare

Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până pe 15 iulie, cu posibilitatea prelungirii acesteia în caz de necesitate. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Totodată, autoritățile au hotărât să mențină restricțiile de traversare a frontierei de stat, precum și aflarea în spații publice în grupuri mai mari de trei persoane și aflarea pe terenurile de joacă, sportive și în zonele de agrement. 

Totodată se restricționează aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale, cu excepţia Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii şi Centrului Republican Experimental de Protezare Ortopedie şi Reabilitare (servicii de intervenţie timpurie şi reabilitare medicală în ambulatoriu); activităţile consultativ-diagnostice şi de tratament programate, cu excepția prevederilor punctului 24 al Hotărîrii CNESP nr. 11 din 15 mai 2020; activitatea procesului educaţional în cadrul instituţiilor de învăţămînt general, profesional şi universitar (pentru instituțiile publice și private); activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor; organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, cu excepția activităților prevăzute în punctul 26 al Hotărîrii CNESP nr. 11 din 15 mai 2020, punctul 3 al Hotărîrii CNESP nr. 13 din 29 mai 2020 și punctele 4, 6 ale Hotărîrii CNESP nr. 16 din 18 iunie 2020; activitatea cluburilor de noapte; organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție indiferent de statut public sau privat.

Tot astăzi, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a aprobat „Regulile generale referitor la măsurile de prevenire a infecției COVID-19” și „Ghidul cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID – 19 la locul de muncă”.

Alte prevederi ale documentului le găsiți AICI:

  • 23 iunie 2020
  • noutati.md