Video // Discuția integrală dintre șoferul și agentul de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă

Reacții contradictorii pe marginea cazului agentului de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un şofer găgăuz. În acest sens, oamenii legii au ținut să publice un video care reflectă discuția integrală dintre cei doi.

Având în vedere informațiile incomplete și denaturate apărute în unele mijloace mass-media, referitor la cazul în care un polițist a refuzat să vorbească în limba rusă unui șofer oprit în trafic la Cimișlia, vă prezentăm filmarea integrală, unde se vede că polițistul l-a abordat inclusiv și în limba rusă pentru ai explica încălcarea. Astfel, agentul de patrulare a încercat să găsească o cale de comunicare cu șoferul, însă, acesta a manifestat un comportamtent provocator și agresiv.În acest context, reiterăm, polițistul a acționat și a avut un comportament corect, în corespundere cu prevederile legii.

Gepostet von Poliția Republicii Moldova am Donnerstag, 17. Januar 2019

În imaginile video ale Poliției, inspectorul de patrulare vorbește în limba rusă cu șoferul stopat pentru depășirea limitei de viteză lângă Cimișlia, dar acesta îl amenință cu judecata și insistă să i se aducă la mașină dovada încălcării sale.

Deși polițistul îi explică faptul că radarul este fixat de mașina Poliției și nu are printer să scoată fotografiile, îndemnându-l să meargă să se convingă că a depășit limita de viteză admisă în localitate, șoferul îi răspunde: „Asta nu e problema mea”.

Vă prezentăm filmarea integrală, unde se vede că polițistul l-a abordat inclusiv în limba rusă pentru a-i explica încălcarea. Astfel, agentul de patrulare a încercat să găsească o cale de comunicare cu șoferul, însă acesta a manifestat un comportamtent provocator și agresiv. În acest context, reiterăm că polițistul a acționat și a avut un comportament corect, în corespundere cu prevederile legii”, susține Ministerul Afacerilor Interne.


Tags:

  • 17 ianuarie 2019
  • noutati.md