Video // Mașini, autobuze școlare, camioane – blocate pe traseele din republică din cauza ninsorii

Ninsoarea căzută în ultima zi a pus mai mulți șoferi din R. Moldova în dificultate, inclusiv de ambulanțe sau de autobuze școlare, iar locuitorii unui sat au rămas fără pâine.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe traseele naționale. 

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca. Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și în municipiul Chișinău. 

Angajații IGSU au avut misiunea de a tracta un autobuz școlar fără elevi în apropiere de localitatea Parcani, raionul Șoldănești, dar și o ambulanță cu pacient în apropiere de localitatea Rublenița, raionul Soroca. 

Totodată, șase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă au fost deblocate de pompierii din Rezina, iar o altă ambulanță care se grăbea la pacient a fost tractată de salvatorii din Ungheni. 

Salvatorii din cadrul Direcției Situații Excepționale Bălți au avut ieri o misiune mai neobișnuită. Aceștia au adus pentru localnicii satului Valea Norocului, raionul Sângerei, pâine. Salvatorii au împărțit pâine oamenilor în etate, dar și persoanelor cu dezabilități care aveau dificultăți de deplasare. Unsprezece familii au beneficiat de ajutorul pompierilor. 

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, pe parcursul zilei ieri, la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 340 de unități de tehnică și 580 de persoane, fiind împrăștiate 1 300 de tone de material antiderapant. 

Tags:

  • 24 ianuarie 2019
  • noutati.md