Adrian Candu: Guvernul Sandu este ilegal şi a încălcat o serie de legi

Partidul Democrat din Moldova (PDM) insistă pe ilegalitatea Guvernului condus de Maia Sandu şi pe nerecunoaşterea conducerii Parlamentului în frunte cu Zinaida Greceanîi.

Declarațiile au fost făcute de vicepreşedintele PDM Adrian Candu, în timpul unei conferinţe de presă: „aşa-numitul Guvern, nelegal şi nelegitim, Sandu a încălcat o serie de legi şi norme legale luând aşa-numite decizii. Absolut toate acţiunile intreprinse de câţiva indivizi, care sunt doar membri ai Parlamentului, sunt decizii ilegale.

Trezoreria semnează plăţile bugetare la indicaţia unor funcţionari pe nivel ierarhic, până sus, ei nu pot acţiona decât în baza legii, iar legea astăzi este Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale, dacă vor lua o astfel de decizie contrar Constituţiie, atunci sunt în ilegalitate”, a afirmat Candu.

Adrian Candu a spus că cea mai bună soluție din impasul în care s-a ajuns, sunt alegerile Parlamentare: „Suntem disponibil să discutăm toate subiectele şi toate îngrijorările ale celorlalte forţe politice pentru a depăşi această criză”.

  • 10 iunie 2019
  • noutati.md