Liderul „Pro Moldova” amenință prim-ministrul cu DEMISIA, după ce acesta l-a sfidat public și l-a numit „HOȚ de miliarde”

Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, l-a amenințat cu demisia pe premierul Ion Chicu, după ce acesta a declarat că nu are de gând să se prezinte la raport în fața „unuia dintre arhitecții furtului miliardului”.

„Atât timp cât Guvernul Dodon nu a reușit să distrugă ce a mai rămas din Constituție și instituțiile acestui stat, premierul este obligat să vină cu raport în fața deputaților, când este invitat. Mie și colegilor mei mi-au dat mandat oamenii, pe când premierul este învestit în funcție de deputați, care, cum l-au pus, așa îl pot demite, sau vorba guvernării socialiste – fugărit, dacă nu-și face treaba și încalcă legile”, a reacțonat Candu, cel care în noiembrie 2019 a votat pentru demiterea Guvernului Sandu și învestirea Executivului în frunte cu Ion Chicu.

Candu afirmă acum că statul de drept ar fi în pericol.

„În rest, ce să zic, în momentul în care înaintea Procuraturii Generale, președintele știe că vor fi dosare pentru deputații incomozi din opoziție, iar un premier are convingerea și planul de acțiuni al procurorilor, vreau să țin un moment de reculegere în memoria democrației și a statului de drept, groparii cărora sunt astăzi în fruntea principalelor instituții din stat”, a adăugat deputatul.

De menționat că, ieri-seară, premierul a declarat că nu se va prezenta în Parlament la solicitarea grupului „Pro Moldova”, în frunte cu Andrian Candu, pentru a da explicații cu privire la măsurile întreprinse de guvernare în perioadă stării de urgență.

 „Atâta timp cât eu sunt prim-ministru, Guvernul R. Moldova nu va prezenta raport în fața hoțului de miliarde! Candu a fostul unul din arhitecții furtului miliardelor de lei în toamna anului 2014. Să vii cu raport în fața unui asemenea individ înseamnă să ofensezi o întreagă țară”, a precizat Chicu.

ziarul național

  • 20 mai 2020
  • noutati.md