Un apropiat al lui Plahotniuc, participant la vânătoarea din Pădurea Domnească, ales președinte al raionului Ialoveni

Ghenadie Sajin, fost administrator al mai multor afaceri ale liderului PD Vladimir Plahotniuc și participant la vânătoarea din Pădurea Domnească a fost ales președinte al raionului Ialoveni.

Sajin a fost ales cu votul a 29 din cei 31 de consilieri prezenți la ședință, succedându-l în funcție pe Lilian Cârmanu, care a demisionat miercuri.

Potrivit cotidianul.md, acesta este cunoscut ca un apropiat al liderului PD, Vladimir Plahotniuc, fost administrator al uneia dintre companiile acestuia, Finpar Invest, prin care liderul PDM își gestiona o serie de business-uri din Chișinău.

În aprilie 2015 Sajin a devenit șef al Inspecției de Stat în Construcții (ISC), care se ocupă în special cu eliberarea autorizațiilor de construcție.

Ghenadie Sajin este un personaj extrem de controversat, el participând la vânătoarea din Pădurea Domnească din decembrie 2012, alături de procurori, judecători, polițiști și importanți funcționari de stat.

Cel mai cunoscut participant la vânătoarea care s-a soldat cu moartea lui Sorin Paciu a fost procurorul-general de atunci, Valeriu Zubco, care a fost acuzat de politicianul Sergiu Mocanu că ar fi fost chiar cel care a tras glonțul ce l-a ucis pe Paciu.

Sajin este cumnat al lui Zubco, care a fost nevoit să demisioneze din funcție în urma scandalului iscat de acea vânătoare.

Alegerea lui Sajin vine după ce PD a pierdut în ambele circumscripții din Ialoveni, deschise pentru alegerile din 24 februarie, în fața unor candidați de la Blocul ACUM.

Tags:

  • 20 martie 2019
  • noutati.md