COVID-19: Autoritățile Londrei au pus la dispoziție 300 de camere de hotel oamenilor fără adăpost

Aproximativ 300 de camere au fost puse la dispoziție în acest sfârșit de săptămână persoanelor vulnerabile cunoscute deja de organizațiile de caritate fără adăpost, ca parte a unui proces inițial.

„Londonezii fără adăpost vor beneficia de o protecţie vitală împotriva coronavirusului, primarul Sadiq Khan, cu sprijinul guvernului, punându-le la dispoziţie 300 de camere de hotel în care se vor putea izola în cursul următoarelor săptămâni”, a indicat municipalitatea într-un comunicat.

Biroul primarului Londrei, Sadiq Khan, lucrează cu Intercontinental Hotels Group (IHG) pentru a bloca camerele cu tarife reduse pentru următoarele 12 săptămâni, acțiune întreprinsă ca londonezii și vizitatorii să stea departe de centrul Londrei.

Vineri, premierul Boris Johnson a ordonat închiderea restaurantelor, pub-urilor, cafenelelor și centrelor de agrement. În schimb, oamenii s-au dus în parcuri, inclusiv Hyde Park și Battersea Park.

Potrivit BBC, vagabonzii sunt în mod semnificativ mai probabil să aibă condiții de sănătate subiacente – inclusiv probleme respiratorii – decât populația mai largă. De asemenea, sunt mult mai puțin susceptibili să urmeze sfaturile Public Health England privind autoizolarea, distanțarea socială și spălarea mâinilor. Astfel, camerele ar asigura „protecție vitală”, iar pentru dormitoarele care ar putea fi folosite ca spațiu pentru a se auto-izola, a spus primăria.

COVID-19 a infectat 5,018 oameni şi a provocat 233 de decese în Marea Britanie, potrivit celui mai recent bilanţ, iar Londra, cu 4,257 persoane infectate, este una din cele mai afectate regiuni.

  • 22 martie 2020
  • noutati.md