Ninsorile revin, gerul se înăsprește. Ce temperaturi ne așteaptă

Meteorologii nu au deloc vești bune, întrucât se anunță temperaturi scăzute și ninsori în toată țara, iar mercurul din termometre va coborî până la -11 grade Celsius. Totodată, ghețușul se menține pe mai multe trasee din țară.

Potrivit meteorologilor, astăzi va ninge parțial pe tot teritoriul țării. La nord temperaturile vor scădea până la -11 grade, iar la sud vor fi de -7 grade. Este valabil codul galben de gheață subțire. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, stratul de gheață care s-a format pe râuri și lacuri a devenit foarte sensibil după ninsorile care au fost în zilele trecute.

Pescarii sunt rugați să fie prudenți și să nu meargă în larg în aceste zile, iar părinții să supravegheze copii.

Totodată și ghețușul se menține pe mai multe trasee din țară. Potrivit Inspectoratului General de Patrulare, șoferii sunt îndemnați să mărească distanţa dintre mașini,  să  evite  efectuarea manevrelor periculoase, să verifice starea frânelor, să doteze autovehiculul cu pneuri de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip. La fel, pietonii sunt avertizați să traverseze numai pe la trecerile semnalizate, după o asigurare temeinică.

Tags:

  • 16 ianuarie 2019
  • noutati.md