O moldoveancă din Milano și-a traficat prietena în scopul exploatării sexuale

O moldoveancă din Milano a fost plasată în arest pentru 30 de zile, fiind învinuită de traficarea unei tinere, în vîrstă de 20 de ani, originară din raionul Cimișlia.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, tînăra care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, ar fi fost invitată de amica sa din Milano să muncească îngrijitoare într-o familie de bătrâni.

La sosire în Italia, învinuita nu i-a mai acordat ajutor tinerei, aceata din urmă neavând alte mijloace de existență, a fost exploatată sexual în scopuri comerciale.

Intențiile criminale au continuat și prin impunerea unei datorii  pentru victimă, în contul cumpărării de către învinuită a biletelor avia spre Italia.

După aproximativ jumătate de lună de exploatare sexuală, la insistența victimei, aceasta a fost lăsată să revină în Republica Moldova, unde a denunțat infracțiunea.

De menționat este faptul că învinuita cu vârsta de 30 de ani, originară din Chișinău, nu este la primul conflict cu legea penală, așa cum ea în 2011 a fost condamnată pentru același tip de infracțiune, cu stabilirea pedepsei cu închisoare. Datorită faptului că avea copii minori cu vârsta de până la 8 ani, executarea pedepsei a fost amânată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probațiune, învinuita a fost liberată de ispășirea pedepsei. Acum femeia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

  • 29 iunie 2020
  • noutati.md