Să vezi și să nu crezi: Asfalt turnat împrejurul a doi stâlpi pe un drum din Strășeni

Pe rețelele de socializare a devenit virală o imagine care surprinde câțiva piloni de electricitate care au fost asfaltați de către muncitori în timpul procesului de reabilitare a traseului național R1 Ungheni-Chișinău. Imaginea halucinantă a fost surprinsă de un martor și postată pe rețelele de socializare. 

Primarul din orașul Strășeni, Valentina Casian, se arată și ea uimită de lucrările de reabilitate: „Am reacționat imediat, cum am descoperit această „operă” în oraș. Persoana de contact mi-a comunicat că „iluminatul va fi subteran, iar pilonii nu au fost scoși pe motiv că nu au obținut avizele respective”.

Tot pe rețelele de socializare a avut o reacție și Vitalie Dragancea, consilierul premierului Ion Chicu, care a spus că responsabilă este compania care construiește drumul, iar statul va fi responsabil doar după ce lucrările se vor încheia.

Lucrările vor trece în responsabilitatea statului după recepție. Acum responsabil încă e constructorul – așa că trebuie întrebată compania constructoare despre această soluție inovativă. Cât privește stâlpul asfaltat – vedem cu ce ne va mai delecta constructorul drumului, dar sigur responsabilii de la stat nu vor accepta un asemenea cadou – e prea scump pentru noi. Companiile sunt selectate după ofertă cu probe documentate. Acolo sunt specialiști autorizați, care răspund de lucrul executat. Și este responsabil tehnic care supraveghează calitatea lucrărilor. Mecanismul va funcționa – vom urmări cu toții”, a comentat Dragancea.

La rândul lor, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) invocă faptul că pe acest sector circulația este interzisă pentru autovehicule, sectorul fiind semnalizat corespunzător. Aceștia mai precizează că accesul traficului va rămâne suspendat până în momentul în care nu vor fi relocați pilonii din imagine.

„De facto stratul de fundație din imediata apropiere a pilonilor a fost amenajat pentru a permite accesul utilajelor destinate demontării acestora. În scurt timp pilonii urmează a fi demontați de către Antreprenor, după care sectorul în cauză va fi adus la condițiile tehnice necesare și lucrările vor continua”, susțin cei de la Administrația de Stat a Drumurilor.

  • 25 iunie 2020
  • noutati.md