Lionel Messi și Pep Guardiola au donat fiecare câte un milion de euro

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, marea vedetă a clubului spaniol FC Barcelona, şi antrenorul echipei engleze Manchester City, spaniolul Pep Guardiola, au donat fiecare câte un milion de euro pentru lupta contra pandemiei de coronavirus, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de agerpres.ro.

Donaţia lui Messi va fi împărţită între două spitale, Clinic din Barcelona şi un centru medical din ţara sa natală, precizează Marca.

”Leo Messi a făcut o donaţie pentru a lupta contra coronavirusului”, a scris spitalul Clinic din Barcelona pe Twitter. !Mulţumim foarte mult, Leo, pentru angajamentul şi susţinerea ta”, se mai arăta în mesaj.

Guardiola, fost jucător şi antrenor la Barcelonei, şi-a adus contribuţia la campania lansată de Fundaţia Angel Soler Daniel şi de Colegiul Medical din Barcelona.

”Pep Guardiola a făcut o donaţie de un milion de euro către Fundaţia Angel Soler Daniel pentru achiziţia şi furnizarea de echipament medical pentru a lupta contra pandemiei de Covid-19”, a precizat un comunicat al colegiului.

”Campania de donaţii promovată de Colegiul Medical din Barcelona şi organizată de Fundaţia Angel Soler Daniel doreşte să strângă materiale medicale şi contribuţii financiare pentru medici şi populaţie, pentru achiziţionarea de echipamente medicale care lipsesc în prezent la centrele medicale din Catalonia”, se mai arată în comunicat.

”Va fi un ajutor financiar de producţie alternativă, prin imprimarea 3D printing şi alte metode, a ventilatoarelor şi a echipamentului de protecţie pentru personalul medical”, adaugă comunicatul.

Până la donaţia făcută de Guardiola, campania strânsese doar 33.000 de euro în trei zile.

Spania este cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, în afara Italiei, cu 2.696 morţi şi circa 40.000 de cazuri pozitive.

Catalonia, de unde este originar Guardiola şi unde trăieşte Messi de la vârsta de 13 ani, este una dintre cele mai afectate zone din Spania.

  • 25 martie 2020
  • noutati.md