Peste 100 de tone de struguri autohtoni au fost comercializați la târgul „Ia Moldova acasă”

Peste 100 de tone de struguri autohtoni au fost comercializați la târgul „Ia Moldova acasă” desfășurat ieri în centrul capitalei. Evenimentul a întrunit circa 20 de producători din țara noastră. Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat astăzi că asemenea târguri vor mai fi organizate în Chișinău pentru a susține producătorii autohtoni, transmite MOLDPRES.

Diana Crudu, antreprenoarea din Chișinău care a venit cu inițiativa organizării târgului de ieri, a specificat pentru agenție că mai are în depozit încă 15 tone de struguri. Tânăra a spus că rezultatele târgului au depășit așteptările și că va mai participa și la alte evenimente de acest gen.

Ruslan Codreanu a afirmat că un târg similar va mai fi organizat în capitală duminica viitoare, întrucât producătorii mai au struguri în frigidere.

Totodată, Codreanu a propus organizarea iarmaroacelor tematice în toate sectoarele capitalei, astfel încât fermierii să-și poată comercializa marfa, iar locuitorii capitalei să poată procura fructe proaspete autohtone direct de la producător.

Inițiativa de a desfășura târgul „Ia Moldova acasă” a venit după ce mai mulți fermieri din Moldova au anunțat că mai au mari rezerve de struguri în depozite și riscă să suporte mari pierderi financiare. În acest context, producătorii au îndemnat consumatorii să ofere în dar de sărbători struguri locali, și nu buchete de flori de import.

Potrivit datelor statistice, producătorii din Republica Moldova au recoltat anul trecut 680 mii tone de struguri, de pe o suprafață totală de 128 mii hectare de viță-de-vie.

Tags:

  • 25 martie 2019
  • noutati.md